<< Ga terug

Bouw CPO-Molenbeek van start

Bouw CPO-Molenbeek van start

NUNSPEET - De bouw van de CPO-woningen in Molenbeek gaat van start. Op vrijdag 16 juni was wethouder Jaap Groothuis om 15.00 uur op de bouwlocatie symbolisch de starthandeling te verrichten voor de bouw van de 28 woningen. Het betreft een mix van vrijstaande woningen, tweekappers en driekappers.

Ontwikkelen in eigen beheer

Het bijzondere van het CPO-project is dat een enthousiaste groep mensen een vereniging opricht en gezamenlijk hun eigen woning ontwikkelt, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Bij deze ontwikkelvorm houdt de groep particulieren (collectief) volledige zeggenschap over de uiteindelijk te realiseren woningen. Elk van de woningen voldoet aan de wensen en uitgangspunten van de toekomstige bewoner. Vanwege o.a. het schaalvoordeel is het op deze wijze ontwikkelen goedkoper.

In opdracht van de CPO-vereniging heeft Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk de woningen ontworpen. Prins Bouw uit ’t Harde zal de woningen bouwen. Bijker Advies begeleidt de CPO-groep. Begin 2018 zullen de CPO’ers hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Goede ontwikkeling

Wethouder Groothuis is enthousiast over dit particuliere initiatief: “Het is een goede ontwikkeling dat toekomstige bewoners zelf het voortouw nemen. Het is gunstig voor henzelf omdat ze een woning zoveel mogelijk naar hun eigen wensen kunnen laten bouwen. Maar het is ook positief voor de sociale samenhang in de wijk”, aldus de wethouder.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo