<< Ga terug

Convenant glasvezel in buitengebied ondertekend

Convenant glasvezel in buitengebied ondertekend
Van links naar rechts wethouder Leen van der Maas (Nunspeet), Piet Grootenboer (Directeur Glasvezel Buitenaf) en wethouder Esther Heutink (Ermelo).

NUNSPEET - Goed nieuws voor de inwoners en ondernemers van het buitengebied van de gemeenten Nunspeet en Ermelo. CIF start met de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deze gemeenten. Als 50 procent van de inwoners en de bedrijven in het buitengebied meedoet, zal CIF ook starten met de aanleg van glasvezel. Op 18 september hebben de wethouders van de gemeenten Nunspeet en Ermelo het convenant met CIF ondertekend.

Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied wordt de digitale bereikbaarheid sterk verbeterd. Inwoners en bedrijven profiteren van de vele voordelen zoals snel en betrouwbaar internet, flexwerken, dataopslag in de cloud, tv on demand en de vele andere digitale diensten die beschikbaar komen.

Vijftig procent van het buitengebied moet meedoen
Met de ondertekening van het convenant is ook het startsein gegeven voor de campagne ‘Glasvezel van buitenaf’. Want om dit daadwerkelijk te gaan doen, moet 50 procent van de inwoners voor 4 december 2017 een glasvezelabonnement afnemen. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van verschillende aanbieders, namelijk Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe.

Informatieavonden
CIF kiest ervoor inwoners en (recreatie)ondernemers persoonlijk op een informatieavond te informeren. Alle bewoners en ondernemers ontvangen hiervoor een uitnodiging per post. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf.

Gemeenten blij met zicht op glasvezel
Wethouder Leen van der Maas is blij dat CIF kan starten met de campagne: “Bij voldoende deelname zullen Nunspeet en Ermelo de eerste gemeenten zijn op de Noord-Veluwe waar snel internet ook in het buitengebied beschikbaar is. We hopen dan ook dat de bewoners deze kans zullen aangrijpen, want het zou jammer zijn dat deze unieke kans door onvoldoende deelname gemist wordt”. Wethouder Esther Heutink van Ermelo zegt hierover: “ Een goede digitale verbinding is belangrijk voor iedereen en voor onze recreatieterreinen in het bijzonder. Het levert een belangrijke bijdrage aan de ‘vitale vakantieparken’, maar ook aan het onderwijs van de scholen die in het buitengebied liggen. Bovendien krijgen de economie en leefbaarheid van het gehele gebied een flinke impuls.”

Over CIF
Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 13 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo