<< Ga terug

‘Elspeet’ niet via Stationsomgeving

‘Elspeet’ niet via Stationsomgeving
Marcel van Klompenburg bij het bord op de Rondweg-Oost

NUNSPEET - De wegbewijzeringsborden staan pas net op de nieuwe rotonde en de rondweg waar de Eperweg de nieuwe Rondweg-Oost kruist, maar wat de SGP betreft kunnen de wegbewijzeringsborden nu alweer gewijzigd worden. Raadslid Marcel van Klompenburg legt uit: “De borden verwijzen het verkeer naar Elspeet nu door Nunspeet via de Stationsomgeving. Dat is precies wat we volgens mij niet moeten willen, het verkeer wat vanaf Nunspeet-Oost naar Elspeet gaat moet wat ons betreft over de A28 geleid worden. Daarmee wordt de Stationsomgeving ontzien.”

Het is niet alleen een kwestie van het ontzien van de Stationsomgeving. “Vanaf Nunspeet-Oost naar Elspeet is de A28 ook nog eens veel sneller dan de route via de Stationsomgeving.”

Voor de SGP is het ontmantelen van verkeersknelpunten een aangelegen onderwerp. “We zijn de afgelopen jaren hiermee volop bezig geweest, om de infrastructuur in onze gemeente te verbeteren. De Rondweg-Oost is daar een mooi voorbeeld van, daar hebben we jaren voor gestreden. Met elkaar willen we dat deze ontwikkelingen maximaal effect hebben, het omleiden van het verkeer naar Elspeet over de A28 hoort daarbij. We hebben het college gevraagd dit snel recht te laten zetten, zodat de overlast op de Stationsomgeving niet onnodig toeneemt.”

Het college van Burgemeester en Wethouders zal naar verwachting binnen enkele weken op de vragen van de SGP reageren.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo