<< Ga terug

Expositie fotoclub ‘De Iris’ in het St Jansdal: 'Met het oog op ouderen'

Expositie fotoclub ‘De Iris’ in het St Jansdal: 'Met het oog op ouderen'
Links:Henk Leeuwis, voorzitter van de PAR. Rechts: Henk ter Hoeve, fotograaf en oprichter van de IRIS. De heren Leeuwis en Ter Hoeve openden samen de expositie door de eerste foto te onthullen. Dat bleek een portret van de 90-jarige.

NUNSPEET/HARDERWIJK - Dat ouderen al lang niet meer alleen “achter de geraniums” zitten is wel bekend. De fotografen van Amateur Fotografen Vereniging De Iris ( 1957 – 2017 ) hebben op verzoek van ziekenhuis St Jansdal ouderen gefotografeerd tijdens allerlei activiteiten. Het thema is onderverdeeld in acht categorieën, onder andere sport/spel, hobby’s, samen sterk. Frits van der Velde, zorgmanager, gaf in zijn openingswoord aan heel blij te zijn met de expositie van De Iris. De expositie werd geopend door fotograaf Henk ter Hoeve die zestig jaar geleden fotoclub de Iris heeft opgericht en Henk Leeuwis, voorzitter van de Patientenraad (PAR).

Het aandeel ouderen in de bevolking stijgt. Daarnaast leven mensen steeds langer, mede dankzij de medische mogelijkheden. Dit heeft echter ook een keerzijde, want steeds méér mensen leven met een chronische ziekte. Dit maakt de zorg complex. Verschillende behandelingen moeten immers nauw op elkaar worden afgestemd. Ziekenhuis St Jansdal wil hierop voorbereid zijn, aldus de heer Van der Velde.

St Jansdal is een middelgroot ziekenhuis, met een sterke regionale binding en het streven naar nabijheid van zorg. Het ziekenhuis wil goed ingericht zijn voor de groeiende groep ouderen met meervoudige problemen en een complexe zorgvraag. Bij de herijking van de strategie van het ziekenhuis voor de komende jaren is er opnieuw voor gekozen om de zorg voor de oudere patiënt een speerpunt te laten zijn. Daarbij is het de wens om niet (alleen) op externe eisen te varen, maar om vooral een eigen koers te bepalen. Dit alles in nauwe samenwerking met de ketenpartners en de PAR van het St Jansdal.

Het ziekenhuis is blij met de expositie van De Iris, omdat op deze manier de zorg voor ouderen op een andere manier onder de aandacht wordt gebracht. Bent u nieuwsgierig om te zien hoe ouderen nog volop in het leven staan?

Van juli t/m september ’17 kunt u de expositie bekijken en wel op de begane grond links naast het restaurant, op de 1e verdieping in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 tot 17.00 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo