<< Ga terug

Feestelijke (her)opening van peutergroep de Boomhut

Feestelijke (her)opening van peutergroep de BoomhutFeestelijke (her)opening van peutergroep de Boomhut

NUNSPEET - Lachende gezichten op het schoolplein van de St.Fransiscusschool bij de (her)opening van peutergroep De Boomhut op 11 september. Peutergroep De Boomhut, die in St. Franciscusschool is gevestigd, opende namelijk "officieel" opnieuw haar deuren voor alle peuters uit de gemeente Nunspeet.

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 hoort peutergroep De Boomhut bij Stichting Prokino. Prokino is een maatschappelijke en professionele stichting die zonder winstoogmerk zich breed inzet voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Om te vieren en kenbaar te maken dat De Boomhut nu bij Prokino hoort, is het nieuwe naambord onthuld door de peuters samen met de leidsters Sofie, Riekie en Arina. De peuters zongen het liedje van 'Timpe Tampe Tovenaar' en na het uitspreken van een toverspreuk werd het bord onder groot applaus zichtbaar voor alle aanwezigen.

De sleutel werd overgedragen aan Janny Knigge van Stichting Prokino door Joost de Bruin en Medi Holstege, directie van de St. Franciscus. Er werd een week lang allerlei feestelijkheden georganiseerd.

Themagericht

De Boomhut is een peutergroep, waar themagericht gespeeld en ontdekt kan worden. Het doel is om kinderen op spelende wijze voor te bereiden op de basisschool en sociale vaardigheden te leren. De Boomhut is toegankelijk voor alle kinderen en iedere dag geopend van 08.45 tot 12.15 uur. Voor kinderen met een risico op taal- en ontwikkelingsachterstand wordt een VVE programma aangeboden met als doel de kansen op een goede schoolloopbaan voor deze kinderen te vergroten.
Prokino directeur Nunspeet, Janny Knigge: ,,De overgang heeft er mee te maken dat de peuterspeelzalen vanaf 2018 gaan vallen onder de wet kinderopvang waarmee de financieringsstroom via de belastingdienst wordt geregeld. Dit is niet de corebusiness van de school. Zij wilden liever dat een professionele organisatie de kinderopvang ging regelen. Per dagdeel zitten er zestien kinderen tussen de 2 en 4 jaar de Boomhut".Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo