<< Ga terug

Homar Kampioen zomeravond 2017

Homar Kampioen zomeravond 2017

NUNSPEET - Donderdag avond werd er onder een grote publieke belangstelling in een mooie ambiance een prachtige finale gespeeld tussen Homar en Middelkoop. Na strafschoppen mocht Homar zich kampioen noemen.

Speciaal voor deze finale waren neutrale grensrechters aangesteld en een veel belovende jonge scheidsrechter Marc van der Brugge floot een uitstekende wedstrijd..

Homar begon het meest aanvallend maar Middelkoop nam al snel het heft in handen. Het ging ook op en neer. Af en toe werd er over de scheef gegaan, de spelers maakten duidelijk dat er wat op het spel stond. Na een half uur kreeg Middelkoop een penalty na een lichte overtreding in het strafschopgebied van Homar. De scheidsrechter kon het lang zonder kaarten doen maar moest toch een kaart uitreiken na fel protesteren van Homar. De penalty werd keurig ingeschoten door Mijdema. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft tapte Homar uit een ander vaatje en ging vol op de aanval. Dit leverde ook een fantastisch doelpunt op door een prachtig afstandsschot van Thomas v.d. Kolk en even later scoorde Homar zelfs de 2-1. Hierna was het weer Middelkoop dat het heft in handen nam. De beloning kwam ook snel door een doelpunt. De wedstrijd verliep verder hectisch en de scheidsrechter was genoodzaakt om nog twee gele kaarten uit reiken aan beide ploegen. Maar er werd verder niet meer gescoord.

Penalty's moesten verder de einduitslag bepalen. Slechts een penalty werd gemist, dat wil zeggen gestopt door de keeper van Homar, zodat Homar zich terecht kon laten huldigen als kampioen van de zomeravondvoetbal competitie 2017. Als je in de competitie alle wedstrijden wint dan ben je de terechte winnaar!

Bij de prijsuitreiking werd Tonio Sjardijn van Homar uitgeroepen als de beste speler van deze zomeravond. Mede aangewezen door deskundigen uit het publiek. Berry Middelkoop werd gehuldigd als topscorer met 6 doelpunten, de fair play cup ging naar de Walk In. Vorig jaar nog de verdiende kampioen en nu vijfde geworden. Nieuwkomer de Jong & Laan moet nog even wennen, maar is wel een aanwinst. Karssen Sport, de opvolger van Wedo, deed het voetballend goed en miste op een haar na de finale .Marktzicht had dit jaar moeite, maar deed wel onder dezelfde naam alle 46 edities mee aan de ZAN.

De gestopte scheidsrechter R. Beelen werd nog even in het zonnetje gezet door voorzitter van de ZAN Herman van de Gronden die ook de prijzen uitreikte. Rick Beelen gaat als coördinator scheidsrechters en mede ZAN organisator nog wel actief door. De luidde aanmoedigingen van de aanwezige teams trokken hem over de streep.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo