<< Ga terug

Jeugdhulp in Nunspeet valt duurder uit

Jeugdhulp in Nunspeet valt duurder uit
Foto: Bas Wilberink

NUNSPEET - De jeugdhulp in Nederland is sinds 2015 op een andere manier georganiseerd. Inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen sinds die tijd met hun vragen over opvoeding en jeugdhulp terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De medewerkers van het CJG geven adviezen en denken mee over welke hulp het meest passend is. Als het CJG samen met ouders tot de conclusie komt dat jeugdhulp noodzakelijk is, dan wordt de ingezette jeugdhulp meestal vergoed door de gemeente.

In 2016 is er meer jeugdhulp ingezet dan dat er geld beschikbaar was. Door de raad van de gemeente Nunspeet is op 29 juni besloten om een bedrag van € 394.000,= te onttrekken aan de reserve Sociaal Domein. De reserve sociaal domein bedraagt 3 miljoen, dus er is voldoende buffer om tegenvallers op te vangen.

Wethouder Gert van den Berg zegt: "Wij vinden het als gemeente Nunspeet belangrijk dat alle kinderen en ouders/verzorgers in Nunspeet de jeugdhulp krijgen, die nodig is. Daarom heeft de gemeente Nunspeet besloten om ook de meerkosten te vergoeden".Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo