<< Ga terug

Milan van de Bunte scoort top tien plaats in EMX150 in Portugal

Milan van de Bunte scoort top tien plaats in EMX150 in Portugal

DOORNSPIJK - Milan van de Bunte uit Doornspijk heeft in het Portugese Agueda een hele mooie top tien plaats weten te behalen in het Honda Europees Kampioenschap 150. Na een moeilijke eerste manche waarin veel dingen tegen zaten, kwam hij niet tot scoren maar in de tweede manche revancheerde van de Bunte zich door op een negende plaats over de finish te komen.

Het circuit van Agueda was helemaal nieuw voor Milan. Hij keek zijn ogen uit toen hij op het circuit aan kwam want ook in dit circuit zitten vele hoogteverschillen en verre springschansen. In de trainingen werd het circuit rustig verkend en naarmate de sessies vorderden begon het steeds beter te gaan. Milan kwam uit op een dertiende tijd en wist dat het met een goede start in de manches nog beter zou moeten kunnen.

Voor de start van de eerste manche was er veel gesproeid en dit zorgde ervoor dat de baan spekglad was. Hij pakte een goede start en reed in de beginfase op een zevende/achtste plaats. Helaas kwam hij op de gladde omstandigheden ten val en werd ver teruggeslagen. Hij begon aan een inhaalrace maar moest hierdoor regelmatig van zijn lijn afwijken. Milan gokte veel en moest dit bekopen met verschillende valpartijen waardoor de eerste manche niet op de manier afgesloten werd waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij pakte een hele goede start en zat gelijk lekker in zijn ritme. Hij kon het hoge tempo goed volgen en wist de manche op een mooie negende plaats af te sluiten.

In het dagklassement eindigde Milan op een vijftiende plaats en ook in de tussenstand om het Honda Europees Kampioenschap 150 bezet hij de vijftiende plaats. In het weekend van 5 en 6 augustus staat de derde wedstrijd op het programma in het Belgische Lommel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo