<< Ga terug

Nunspeetse Zingdag in Veluvine

Nunspeetse Zingdag in VeluvineNunspeetse Zingdag in Veluvine

NUNSPEET - Op 8 juli vindt een speciale dag voor amateurzangers plaats in Veluvine te Nunspeet: de Nunspeetse Zingdag. Vier zangers van het Nederlands Kamerkoor en dirigent Klaas Stok bezoeken het theater om samen met koorliefhebbers te werken aan psalmen uit het project 150 Psalms – het jubileumproject van het Nederlands Kamerkoor.

Nederlands Kamerkoor 80 jaar

Het Nederlands Kamerkoor werd in 1937 opgericht door Felix de Nobel, en staat sindsdien aan de wereldtop. Dit jaar viert het koor zijn 80e jubileum, en doet dat o.a. met het project 150 Psalms. Op 1 en 2 september 2017 klinken alle 150 psalmen in TivoliVredenburg (Utrecht), uitgevoerd door 4 van de beste koren van de wereld: The Tallis Scholars, Det Norsk Solistchor, the Choir of Trinity Wall Street en natuurlijk initiator het Nederlands Kamerkoor.

Dag voor amateurzanger

In het kader van 150 Psalms is samen met de Veluvine en het Van den Broek Lohmanfonds te Nunspeet het initiatief ontwikkeld voor een Nunspeetse Zingdag.

Op 8 juli komen vier zangers van het Nederlands Kamerkoor en dirigent Klaas Stok naar Nunspeet om met amateurzangers te werken aan een selectie van psalmen uit 150 Psalms. Klaas Stok, recent aangesteld als chef-dirigent van het NDR Chor te Hamburg, leidt de amateurzangers. Vervolgens werken de 4 zangers van het Kamerkoor apart met elke stemgroep: Mariët Kaasschieter (sopraan), Åsa Olsson (alt), Stefan Berghammer (tenor) en Jasper Schwepep (bas). Zij verzorgen stemcoaching aan de amateurzangers. De dag eindigt met een presentatie voor vrienden en familie.

Leo Samama

Leo Samama, muziekwetenschapper en oud-directeur van het Nederlands Kamerkoor, was nauw betrokken bij de selectie van de 150 composities die worden uitgevoerd bij 150 Psalms. Samama is aanwezig op 8 juli, en vertelt meer over de achtergrond van de composities en de keuzes die hij gemaakt heeft.

150 Psalms

De Nunspeetse Zingdag heeft tot het project 150 Psalms te promoten en ondersteunen. Tijdens de Zingdag kunnen deelnemers daarom met korting kaarten kopen voor het project 150 Psalms.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa of op de website van Veluvine. (Foto Jan Kruys)Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo