<< Ga terug

Taxateur Arie Molendijk in Hotel Veldenbos; meer dan 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels en kaarten

Taxateur Arie Molendijk in Hotel Veldenbos; meer dan 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels en kaartenTaxateur Arie Molendijk in Hotel Veldenbos; meer dan 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels en kaartenTaxateur Arie Molendijk in Hotel Veldenbos; meer dan 1500 taxatiedagen van oude boeken, bijbels en kaarten

NUNSPEET - De Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt vrijdag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur naar Fletcher Hotel Veldenbos, Spoorlaan 42 in Nunspeet om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo