<< Ga terug

Tiende Taptoe Nunspeet belooft weer mooi spektakel

Tiende Taptoe Nunspeet belooft weer mooi spektakel
Marc Gouswaart: 'Fijn is dat dankzij alle sponsoren de toegang nog altijd gratis is. En als het weer een beetje meewerkt zal er ook tijdens de tiende Taptoe Nunspeet weer veel te genieten zijn".

NUNSPEET – Voor de tiende keer wordt de Taptoe Nunspeet georganiseerd. Elke twee jaar een prachtig evenement waar veel muziekliefhebbers van kunnen genieten. Met één van de organisatoren, Marc Gouswaart, blikken we even terug naar hoe het begon. Het organiserende team bestaat naast Marc uit: Adri van der Weide, Peter Keur, Jaap Goudkamp, Henk de Ruiter en Paul Gommers. Voor Paul wordt de editie 2017 de laatste. Hij zal worden opgevolgd door Betty Wieteler.

Marc Gouswaart: ,,Mijn vader was gek op militaire muziekkorpsen, daarnaast nauw betrokken bij de voetbalvereniging Nunspeet. Ook in zijn werk op Valentijn was hij als sportleider graag aan het organiseren. Op een gegeven moment kwam hij met een idee om eens iets nieuws op touw te zetten en dat zou dan op de sportvelden van sportpark De Wiltsangh moeten worden georganiseerd. Daar ik als muziekbibliothecaris werkte bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, kwamen we samen op het idee om een taptoe te organiseren. Vanuit mijn werkzaamheden was het voor mij niet zo moeilijk om contacten te leggen binnen deze muziekwereld. Daarnaast was ik zelf ook actief als slagwerk-instructeur bij diverse korpsen hetgeen natuurlijk ook meewerkte om korpsen enthousiast te maken voor deelname aan de taptoe in Nunspeet".

Rabobank

En zo ging Marc aan de slag om een zestal korpsen naar Nunspeet te halen. Dat waren de Douane Harmonie Nederland (ook dit jaar weer present), Takostu uit Stiens, Showband Irene uit Ede, Trompetterkorps der Bereden Wapens, De drumfanfare van de Luchtmacht en natuurlijk de Nunspeetse Harmonie. Bij elke taptoe wordt geprobeerd ook een buitenlands- of een Nederlands Militair korps uit te nodigen.

De eerste taptoe bleek direct een succes. Met de Rabobank als hoofdsponsor werd het de Rabo Taptoe Nunspeet genoemd. Hoewel de naam van de Rabobank nu is weggelaten en het Taptoe Nunspeet heet, blijft de bank hoofdsponsor.

Henk Mouwe

Meerdere keren werd de taptoe gepresenteerd door Henk Mouwe, bekend als TV-presentator. Ook nu zal hij de taptoe weer presenteren. En in de tien edities hebben veel prachtige optredens plaatsgevonden van een scala aan korpsen.

Eén editie moest worden overgeslagen in verband met de mond- en klauwzeer. Marc: 'Dat was natuurlijk erg jammer want onder de deelnemende korpsen was het korps van de Engelse Luchtmacht. Maar waar de Rabobank veel agrariërs als klant heeft was het niet netjes om in die periode zo'n feestelijke taptoe te houden...'

Marktplein

'Hoewel de taptoe een succes was, was er toch behoefte aan een andere locatie dan de sportvelden. Er was weinig beschutting waardoor het geluid te veel verwaaide en de optredens onvoldoende tot hun recht kwamen. In goed overleg met de gemeente, die trouwens bij alle taptoes uitstekend ondersteunend werk verricht, werd uitgeweken naar het marktplein.'

En die traditie wordt nu dus voor de tiende keer gehouden. 'Of dat blijvend zal zijn hangt ook af van de nieuwe plannen voor het marktplein. De mogelijkheid om tribunes te plaatsen zal dan wel overeind moeten blijven...

Fijn is dat dankzij alle sponsoren de toegang nog altijd gratis is. En als het weer een beetje meewerkt zal er ook tijdens de tiende Taptoe Nunspeet weer veel te genieten zijn".Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo