<< Ga terug

Woensdag 21 en donderdag 22 juni open huis peuterspeelgroepen Stichting Kindcentrum Nunspeet

Woensdag 21 en donderdag 22 juni open huis peuterspeelgroepen Stichting Kindcentrum Nunspeet

NUNSPEET - Vanaf 2017 is Stichting Kindcentrum Nunspeet onderdeel van de subsidieregeling peuterspeelzaalwerk van gemeente Nunspeet. Hierdoor kunnen nu ook kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, hun kind aanmelden voor de peuterspeelgroep in één van de SKN locaties. Doel van de maatregel is om elke peuter in Nunspeet meer mogelijkheden te bieden in het kader van ontwikkelingsstimulering in een voorschoolse voorziening. Ook de omgang met andere kinderen, de sociale ontwikkeling en als voorbereiding op het basisonderwijs zijn belangrijke pluspunten. Op woensdag 21 en donderdag 22 juni is er van 10 tot 12 uur open huis bij de peuterspeelgroepen.

De toegankelijkheid van de peuterspeelgroepen van Stichting Kindcentrum Nunspeet is daarmee toegenomen. Ouders zonder baan kunnen hun kind via deze regeling aanmelden bij SKN voor maximaal voor twee dagdelen per schoolweek.

Men betaalt een ouderbijdrage die wordt berekend aan de hand van de gemeentelijke ouderbijdragentabel (zie www.kindcentrumnunspeet.nl) en als meer kinderen uit één gezin naar de peuterspeelgroep gaan geldt een korting van 50% op de ouderbijdrage voor de oudste peuter.

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Ook kunnen kinderen uit deze doelgroep die extra ontwikkelingsondersteuning nodig hebben n.a.v. deze regeling en voorwaarden naar een peuterspeelgroep. Hiervoor is een VVE-indicatie van het consultatiebureau of CJG nodig. Dit kan tot maximaal vier dagdelen. Ouders betalen alleen de ouderbijdrage voor de eerste twee dagdelen.

De peuterspeelgroep is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar en geopend tijdens schoolweken van 08.45-11.45 uur. De speelochtend duurt drie uur.

Voor meer informatie over de gemeentelijke subsidieregeling kunt u kijken opwww.kindcentrumnunspeet.nl.


Aanvang: woensdag 21 juni 2017 10:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo