<< Ga terug

Okkerdal oordeelt ...

Okkerdal oordeelt ...

Bekerwedstrijd V.V. Nunspeet – Robur et Velocitas.

Wat kan er veel gebeuren tussen twee fraaie doelpunten in! Daarmee is de bekerwedstrijd Nunspeet tegen Robur et Velocitas treffend gekarakteriseerd. Zoals ‘een schaker met wit’ zeer sterk kan openen, begon Nunspeet de partij. Al na ruim twee minuten klonk er applaus op sportpark ‘De Wilsangh’.

Na een prima opgezette aanval over de flank scoorde Ten Dolle. Diezelfde speler boogde in de slotminuut beheerst de 4-2 eindstand op het scorebord. Die fraaie einduitslag voor Nunspeet camoufleerde veel van wat er tussenin plaatsvond.

Na de wanvertoning van vorige week tegen Voorwaarts in Twello kreeg de blauw-gele Veluwse formatie de kans op zich te revancheren voor het in geringe mate opgekomen thuispubliek. Dat is zeker niet gelukt.

Het spel was slechts op korte momenten het aanzien waard. De passes waren veelal onzuiver en creativiteit was een schaars goed. Over de opstelling en de tactiek valt altijd veel te zeggen, doch duidelijk is wel dat daaraan het één en ander verbeterd moet worden voordat de competitie een aanvang neemt. De trainer zal duidelijke keuzes moeten maken.

De spelersgroep bestaat nog te veel uit individuen; een team oogt anders. Automatismen zijn door de steeds wisselende opstellingen ver weg. De spitsen staan geïsoleerd en worden nauwelijks bereikt. De verdediging en de keeper verhouden zich in een wankel evenwicht. Ook technisch valt er ook nog veel te winnen. Soms lijkt het meer op draf- en rensport dan op voetbal met enig gogme!

Zelfs toen het aantal veldspelers van Robur et Velocitas met 10% door de scheidsrechter werd gereduceerd lukte het Nunspeet niet verder afstand te nemen. Integendeel. Kort voor het finale fluitsignaal telde menigeen de 3-3 al. Zover kwam het (net) niet.

Nunspeet blijft volop de mogelijkheid behouden de volgende ronde te halen. Daartoe is een ruime overwinning volgde week op AGOVV in Apeldoorn nodig. Gelukkig beschikt Nunspeet over een trouwe kern van supporters die bij nacht en ontij met de club meereizen in het vertrouwen dat zwakte altijd kan omslaan in kracht. Met inzet en tomeloos enthousiasme moet het verder; zonder dat wordt het een pover seizoen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo